Известие

Collapse
No announcement yet.

Дилема: 156 I 1.8TS vs 156 II 1.9JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дилема: 156 I 1.8TS vs 156 II 1.9JTD

Здравейте,
    които влизат тука редовно, сигурно са видели, че от седмица-две пускам обяви в темата за коментари.

Ясно е че ще си взимам 156-ца.
    Въпроса е каква.

Първо си харесах една страшно лачена бензинова преди фейса. http://www.cars.bg/c1656567

Освен че е много постна, всичко е хубаво, фарове, емблеми, салон, като нови, нищо остаряло няма. Километрите си личи че са истински, имал съм нова кола, на 90 000 си изглежда точно така.

Обаче като после видях, че има и фейслифтови дизели за подобни пари и сериозно се замислих.
    Например: http://www.mobile.bg/11455380353157976
    Доста по-модерна визия имат, и са 5-6-7 години по-нови.
    Освен видимите неща (фарове, табло...) други промени и разлики има ли между двете поколения 156?

Та така, чудя се...
    Бензиновата с газ ще е доста по-евтина като разход, обаче има доста потенциални проблеми и разходи като вариатор, свещи дебитомер, ламбда и т.н.

От дизеловите не разбирам, само прочетох до тука че един съединител с маховик може да ме върне 1100 лева назад и че турбото е сравнително евтино спрямо немските каруци.
    Но определено няма да намеря дизелова в състоянието като на конкретната бензинова на 90к км.

Какво е вашето мнение?
    Всичко което се сетите, ще ми е полезно.
    Вие какво бихте избрали?
    Запазената, но стар модел и бензинова.
    Или риск с дизел от търгаши на незнайни километри, ама с нова визия.
    156 2.0TS

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    Здравейте,
    които влизат тука редовно, сигурно са видели, че от седмица-две пускам обяви в темата за коментари.

Ясно е че ще си взимам 156-ца.
    Въпроса е каква.

Първо си харесах една страшно лачена бензинова преди фейса. http://www.cars.bg/c1656567

Освен че е много постна, всичко е хубаво, фарове, емблеми, салон, като нови, нищо остаряло няма. Километрите си личи че са истински, имал съм нова кола, на 90 000 си изглежда точно така.

Обаче като после видях, че има и фейслифтови дизели за подобни пари и сериозно се замислих.
    Например: http://www.mobile.bg/11455380353157976
    Доста по-модерна визия имат, и са 5-6-7 години по-нови.
    Освен видимите неща (фарове, табло...) други промени и разлики има ли между двете поколения 156?

Та така, чудя се...
    Бензиновата с газ ще е доста по-евтина като разход, обаче има доста потенциални проблеми и разходи като вариатор, свещи дебитомер, ламбда и т.н.

От дизеловите не разбирам, само прочетох до тука че един съединител с маховик може да ме върне 1100 лева назад и че турбото е сравнително евтино спрямо немските каруци.
    Но определено няма да намеря дизелова в състоянието като на конкретната бензинова на 90к км.

Какво е вашето мнение?
    Всичко което се сетите, ще ми е полезно.
    Вие какво бихте избрали?
    Запазената, но стар модел и бензинова.
    Или риск с дизел от търгаши на незнайни километри, ама с нова визия.
    Освен видимите неща, по-натоварените фейслифтови имат ASR и VDC , т.е. система срещу пробоксуване на колелата и тракшън контрол, също и климатроника е с дисплеи и е двузонов. Има също и бордкомпютър, който пък е супер хамав когато дойде ред да си засечеш разхода по него. Някой имат сензор за дъжд и изпотяване, допълнително подгряване на въздуха или антифриза. Като цяло, ако трябваше да избирам аз с 2 ръце гласувам за фейслифт дизел.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Хич не разчитай по външни белези да определяш километри. Ела ми виж 166. Все едно е слязла от конвейера сутринта. А е на 300 000. Дизела ме кефи повече.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Ще вземеш, каквото сам си решиш.
        Аз пиша тук заради ей тези приказки за свещи, дебитомери и т.н. Колата си я карам от 4 години и половина.
        Свещи аз съм сменял, защото като я взех, бяха различни. От сервиза ми ги смениха с някакви беру, 4-полюсни. Пак излизаше чека с тях. Сложих НЖК и заспаха. държат 100000км., че и повече
        Дебитомер не съм сменял. Макар че от страх съм купил един и стои в къщи.
        Виж, ламбди сменях. Те пък имат живот 160000км. Аз съм с 4 ламбди общо. 3 от тях съм сменил.
        Вариатора ми го правиха във Венера сервиз и спря да трака.
        Карам само на бензин.
        Не е толкова страшно. Откъм разходи.
        И аз я взех колата на 90000 по километраж, но се оказа, че има още едни нелегални около 114000км.
        Ами нормално е да се сменят сондите след толкова километри, даже много са изкарали. Аз съм си доволен от колата.
        Макар сега да карам служебен дизел и не знам каква ще е следващата ми Алфа - дизел или бензин.
        Успех и късмет
        Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
        Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
        Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Тука всеки ще ти каже личното си мнение. За мен дизеловата е много по-добра от бензиновата. И като здравина и като динамика. Отделно фейслифта си е подобрена версия като и да си говорим, а и предполагам дори италианчетата са отстранявали детски болести по модела. Но пък аз не понасям идеята за газ в колата. Иначе за части и цени на ремонти си е въпрос на късмет. Това са коли на 10 - 15 години. Какво е сменяно, как са подържани и какво ще се повреди си е въпрос на късмет
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Относно турбото, наистина не е за забравяне, готино е - спор няма, само че за да живее добре охлювчето има няколко неща които трябва да се спазват, но сега няма да навлизам в подробности.

JTS как харесва газофицирането, направо плаче за течна фаза дето струва колкото колата, може и повече като им гледам цените напоследък на бензи-тата.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аз съм с две ръце за 1.8ts . лек и вървящ мотор
              www.facebook.com/AlfaInLoveBulgaria

Comment

Не четох коментарите нагоре, но като отговор от човек, каращ бензин: jtd

Comment

Фейслифта винаги е за предпочитане, по-красив е, по-нов, изчистени са поне част от детските болести на модела, има доста повече екстри като опция и избор от по-ново поколение мотори.
                  Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                  Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Имал съм 5 години 147 с 1.6тс и 2.0тс доста понаправен.

От 7-8 месеца карам "временно" една 156 спортвагон 1.9 115 коня вътрешен фейслифт. Колата с един наистина лек чип става много приятна за каране. Разхода е нисък. Като непредвидени разходи по колата за 15 000км съм сменил - фрайлайф + демпферната шайба на пистовия ремък. Всичко друго е нафта, масло, филтри + предни дискове, накладки и нови зимни/летни гуми.

При всяко положение, ако взимаш колата за возене и да ти върши работа - ДИЗЕЛА с две ръце и 3 крака!!! Другото, което е 1.9 8в 115 коня според мен е оптималния вариант, ако не смяташ на по-късен етап да тунинговаш и да ставаш 200++ коня

п.с. Пълният фейслифт определено е по-атрактивно изглеждащ, но ако те чукнат или изпердашат някъде - фарове, брони, капаци всичко е МНОООГО по-скъпо и трудно за намиране втора (зло)употреба, докато със старата визия нещата са 2 за лев...Тоест пак казвам , зависи много какво точно искаш. Според мен вътрешния фейс е ок, защото там където се намираш 99% от времето всичко е горе-долу "модерно", а от вънка я гледаш само преди да се качиш и след като я заключиш Ако ще гониш фаца за пред дискотеката - то пълния фейс е твоя избор
                    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 15:55.
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      156 спортвагон 1.9 115 коня вътрешен фейслифт. Колата с един наистина лек чип става много приятна за каране. Разхода е нисък.
                      Какъв е разхода?
                      Интересен коментар иначе.
                      Хубава тема се получава засега
                      156 2.0TS

Comment

7л/100км в София
                        5л/100км извънградско, ако караш по ограниченията!
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                          Какъв е разхода?
                          Интересен коментар иначе.
                          Хубава тема се получава засега
                          Аз карам такава /вътрешен фейс, 1,9, 115 к.с., комби/ вече 170 000 км. изминати за осем и половина години, и мога само да се съглася с мнението на Дигиталния. Няма нужда и от чипове - колата върви със сигурност повече от 1,8 ТС и много други от други марки и модификации. Разхода при мен е 7,5/100 градско и 6 - 6 и нещо навън, щото не карам по ограниченията и обикновено бързам. Мотора е чук и по него не е пипано НИЩО, нещо за което ти гарантирам, че няма да е така при Туин Спарк, дори и при по-лека експлоатация от моята.
                          Т.е. вземи си дизеловата.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Да, 115 коньовата и особено фейс е много добър вариант. А има и 120 M-Jet, 8V като гледам, ама рядко. Не може да ми падне на мен една такава

Comment

Бе на мен 16V ми се струваше бавен след известно време дори и с чип, не зная как 8V казвате, че е добре с динамиката.....
                              Mercedes S320 W220
                              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Working...
                              X